Citroengele honingklaver

Citroengele honingklaver, 5 juli 2024

Citroengele honingklaver is een plant uit de familie der vlinderbloemen. In Nederland valt deze soort geregeld te zien in bermen en grassige ruigten. Ook in stedelijk gebied valt citroengele honingklaver veelvuldig te zien. Oorspronkelijk schijnt desbetreffende plant afkomstig te zijn uit zuidelijk Europa. Voor 1500 was deze soort echter reeds ingeburgerd in de Lage Landen.

In de zomer van 2024 zag ik voor het eerst citroengele honingklaver bloeien in Het Langeveld. Dit was in de uiterst noordelijke punt van Het Langeveld. Exemplaren van deze soort werden volop omringd door witte klaver. Ook stonden enkele klaprozen nabij in bloei. Joop van den Brink beet de spits af inzake het spotten van deze soort in Het Langeveld. In het noordelijk deel van dit natuurgebied signaleerde hij in 2012 daar namelijk als allereerste een bloeiend exemplaar. 

Meer weetjes over citroengele honingklaver zijn te vinden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Citroengele_honingklaver, https://www.floravannederland.nl/planten/citroengele_honingklaver, https://www.verspreidingsatlas.nl/0812 en https://www.ecopedia.be/planten/citroengele-honingklaver.

Reacties zijn gesloten.