Recensies en interviews Kasteel de Boekhorst. De geschiedenis van een Hollands pronkjuweel

Recensies

 

De beide auteurs gaan nauwgezet in op de geschiedenis van dit reeds lang verdwenen goed. Hun boek is een studie waarmee je je op een grijze zondagmiddag terugtrekt en in korte tijd en in chronologische opzet veel interessante kennis opdoet van een huis en gebied dat op zichzelf al een eeuwenoude geschiedenis heeft.

René Dessing, voorzitter stichting Kastelen, historische Buitenplaatsen & Landgoederen (sKBL), 22 november 2020.

 

Jan van der Elst en Maud Mommers, Kasteel De Boekhorst. De geschiedenis van een Hollands pronkjuweel, Soesterberg 2020

 

 

Een viersterren recensie op Hebban.nl!

Je merkt als lezer dat er een goede research is gedaan. Boek is een must read/ have voor de echte liefhebber.

Elma Voogdt, 23 oktober 2020. Zie: https://www.hebban.nl/recensie/embv-over-kasteel-de-boekhorst.

 

 

Dit boek over het verdwenen kasteel De Boekhorst, dat ooit lag aan de huidige Langevelderweg in Noordwijkerhout, is vlot geschreven en rijk geïllustreerd. Van der Elst en Mommers hebben duidelijk veel research in hun werk gestoken.

Aad van der Geest, Rijnlandse geschiedenis, oktober 2020

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

 

 

Is dit boek alleen interessant voor inwoners uit Noordwijk en omgeving? Zeker niet, wie geïnteresseerd is in de  geschiedenis van Holland, de kastelen en de graven zal dit werk ook kunnen waarderen.

Hans van der Meiden, 24 januari 2021. Zie: http://geschiedenislezen.nl/nederland/kasteel-de-boekhorst-jan-van-der-elst-en-maud-mommers/.

 

 

Kasteel de Boekhorst van Jan van der Elst & Maud Mommers is een interessant en indrukwekkend boek over de geschiedenis van een kasteel dat helaas jaren geleden gesloopt is. Het is een boek dat vlot wegleest.

Anneke van Dijken, januari 2021. Zie: https://surfingann.blogspot.com/2021/01/kasteel-de-boekhorst-jan-van-der-elst.html.

 

 

Interviews

 

 

Leidsch Dagblad, 1 december 2020

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

 

 

Bollenstreek Omroep, 2 november 2020

 

 

 

 

Maatschappelijke en wetenschappelijke relevantie

 

 

De verkoop van onze monografie Kasteel de Boekhorst. De geschiedenis van een Hollands pronkjuweel verloopt volgens uitgeverij Aspekt boven verwachting. Tot nu hebben ook een aantal culturele en wetenschappelijke instellingen ons boek aangeschaft, zoals de Universiteitsbibliotheek Leiden en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Dat ons boek echter ook buiten Nederland door allerlei wetenschappelijke en culturele organisaties zou worden gekocht, is een complete verrassing voor ons. Inmiddels is onze monografie in den vreemde aangeschaft door Universitätsbibliothek Heidelberg en Münster, Harvard University, Princeton University, Northwestern University, University of Pennsylvania, Bibliothèque d’histoire de l’art te Parijs, Kunstbibliothek Staatliche Museen te Berlijn, Getty Research Institute, The Frick Collection en Cleveland Museum of Art.

Zie: https://www.worldcat.org/title/kasteel-de-boekhorst-de-geschiedenis-van-een-hollands-pronkjuweel/oclc/1224309914

 

 

Reacties zijn gesloten.