Reuzenchampignon

Reuzenchampignon, 12 september 2022

Reuzenchampignons zijn vooral te vinden in loofbossen en op humusrijke grond. Over de verspreiding van deze schimmel in Nederland is kennelijk geen consensus. Volgens Soortenbank zijn reuzenchampignons zeldzaam, maar Waarneming.nl beweert dat deze soort frequent in Nederland valt aan te treffen. 

In het Langeveld had ik niet eerder een reuzenchampignon gezien. Deze plaatjeszwam zag ik in september 2022 langs het fietspad, ter hoogte van Het heitje (Amsterdamse Waterleidingduinen). Afgaande op de gegevens van waarneming.nl had ik een primeurtje. Niet eerder had iemand deze soort gespot en ingevoerd voor genoemde databank betreffende mijn geliefd wandelgebied en paddenstoelenparadijs! 

Zie verder https://en.wikipedia.org/wiki/Agaricus_augustus, https://nl.wikipedia.org/wiki/Reuzenchampignon , http://www.soortenbank.nl/soorten.php?soortengroep=paddenstoelen&id=359&menuentry=groepen, https://waarneming.nl/gebied/view/17637, https://www.verspreidingsatlas.nl/0001040, https://allesoverpaddenstoelen.nl/PadvdMnd/pvdm_n_aug19.htm.

Reacties zijn gesloten.