Ruwe pissebed

Ruwe pissebed, 18 juni 2020

In Nederland wemelt het van de ruwe pissebedden. Deze cultuurvolger is een ware kosmopoliet die echter vanuit Europa aan zijn zegetocht begon. Deze soort leeft het liefste in vochtige gebieden. Ook in kelders en opslagplaatsen vallen ruwe pissebedden aan te treffen. Het voedsel van dit organisme bestaat grotendeels uit rottende planten en dierenresten. Een graag gezien organisme kan men deze soort moeilijk noemen gezien de benaming plaagbeest en de weinige views en likes bij filmpjes over de ruwe pissebed.

In het noordelijk deel van het Langeveld zag ik ter hoogte van Het Zweefvliegveld in de zomer van 2020 voor het eerst een ruwe pissebed in het gras. Deze soort heeft in de natuur zeer zeker zijn waarde. De ruwe pissebed is namelijk een begeerlijk hapje voor bepaalde spinnen. Ook sommige vogels zijn tuk op dit intrigerend organisme. 

Zie verder https://www.janvanduinen.nl/isopoda.php, https://www.kad.nl/kennisbank/dierplagen/pissebedden/, https://en.wikipedia.org/wiki/Porcellio_scaber, https://youtu.be/qrGtBoAOFfM en  https://nl.wikipedia.org/wiki/Ruwe_pissebed

 

Reacties zijn gesloten.