Eikhaas

Eikhaas, 1 september 2018

Eikhaas is een houtzwam die meestal in de zomer of herfst op stammen van loofbomen kan worden aangetroffen. Over de zeldzaamheid van deze paddenstoel in Nederland wordt in de door mij geraadpleegde bronnen verschillend gedacht. Eikhaas schijnt attractieve medicinale eigenschappen te bezitten, afgaande op diverse artikelen over deze paddenstoel die met name in het Verre Oosten veel wordt gegeten.

In de late zomer van 2018 zag ik deze paddenstoel voor het eerst in het noordelijk deel van het Langeveld op een wandelpad dichtbij de Vogelaardreef.

Weetjes over eikhaas zijn te vinden op https://waarneming.nl/soort/stats/15784; https://nl.wikipedia.org/wiki/Eikhaashttp://www.soortenbank.nl/soorten.php?soortengroep=paddenstoelen&record=Grifola+frondosahttps://www.plusonline.nl/creativiteit-inspiratie/zelf-paddenstoelen-plukken-mandje-mee; https://www.trouw.nl/home/op-zoek-naar-de-eikhaas~aa87c933/ en https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuurgeneeswijze/109044-de-geneeskracht-van-maitake-of-eikhaas.html

Reacties zijn gesloten.